Bushman´s Revenge

Posted on

I samarbeid med Ad Lib Jazzklubb arrangerer vi konsert med Bushman´s Revenge torsdag 29. september.

 

Du søte potet for et liveband dette er. For et øs. De spiller gummistrikken ut av de siste grå nakkehåra til garvede rockere, og jazzfolket kommer til å nikke feil på seg. Det er bare å gi seg ende over. Men så klart. Med en bassist fra Bodø i bandet må det jo bli bra!
Eksklusivt for Bodø har Bushman’s Revenge denne gangen fått med seg ingen ringere enn Kjetil Møster på saksofon (Datarock, Lars Vaular, Røyksopp, Møster!, King Midas, The Core mfl) og David Wallumrød på tangenter (Needlepoint, Spirit in the Dark, Bigbang, Jarle Bernhoft, Bjørn Eidsvåg, Knut Reiersrud, Maria Mena, Beady Belle, Marit Larsen, Thomas Dybdahl mfl). Disse fem gjorde en fantastisk konsert under Oslo Jazzfestival i fjor som nå blir liveplate utgitt på norsk jazz’ Premium-plateselskap, Rune Grammofon. Platen slippes i høst. Akkurat i tide til å lytte seg opp til konserten og for resten av Norge til å misunne Bodøværingene denne eksklusive konsertopplevelsen.
Nyskapende musikk er vanskelig å beskrive. Ofte griper anmeldere til ‘et sted imellom’-trikset, i spagater av typen ‘Hendrix møter Coltrane’, eller ‘en blanding av rockens energi og jazzens frihet.’ Og det er et sted i dette landskapet disse eminente musikerne uanstrengt leker seg med elementer fra både rock og jazzhistorien. Energisk, men ikke insisterende sint og forutsigbart. Og innimellom kommer de rolige, ettertenksomme låtene. Det er en grunn til at Bushman’s Revenge har høstet lovord i så ulike publikasjoner som Rolling Stone Magazine og Jazzwise. Forhåpentligvis vil mange rockere kjenne sin besøkelsestid og finne veien denne jazzkonserten, i likhet med jazzfolk som kommer til å digge denne rockekonserten.
Har vi dem nå? Nei. Men hva slags musikk det egentlig var som traff oss kan man ha lett oppkavede diskusjoner om etterpå, hovedsaken er at du må ha vært der (ja altså på Sinus altså) førr å kuinn forstå. Som Ibsen sa det, dette blir sykt fett.

Even Helte Hermansen – gitar
Rune Nergaard – bass
Gard Nilssen – trommer
Kjetil Møster – saksofon
David Wallumrød – tangenter

Billetter får du kjøpt her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *