Eoin Dillon (Irl) / Bjørn Andor Drage / Finn Sletten

Posted on

Nødutgangfestivalen kan presentere et unikt samarbeidsprosjekt, med Eoin Dillon (Irl) , Finn Sletten og Bjørn Andor Drage. Når disse tre møtes, er det duket for en unik mulighet til å oppleve irsk folkemusikk møter nordnorske allsidige musikkpersonligheter, med erfaring fra jazz, klassisk, og den del diverse samarbeid, for å si det mildt.

Eoin Dillon fra Irland er mest kjent for å traktere Uillean Pipes, var med å starte Kila i 1987, som er kjent for å blande irsk folkemusikk med worldmusic, men med en moderne rocka tilnærming. Dillon har sammen med Kila samarbeidet med Dubliners, U2, Shane MacGowan, og en rekke andre irske musikere, og har reist verden rundt med Kila. Det siste året har han fokusert mest på soloprosjektet Pondelorum, som likevel er et samarbeid med intet mindre enn 16 andre musikere.

Finn Sletten er jazzmusiker, trommeslager og perkusjonist fra Bodø. Han flyttet til Oslo i 1975, og har medvirket i en lang rekke ledende moderne jazzgrupper. Bl.a. spilte han med Terje Rypdal 1976–77, Lotus 1976–79, E’Olen 1976–81 og 1985–88, Tamma 1981–85, Sidsel Endresen/Jon Eberson 1987–90 og Morten Halle/Jon Eberson kvartett fra 1987. Fra 1988 har han igjen vært bosatt i Bodø, hvor han bl.a. har spilt med Trio Nord fra 1989, samtidig som han har fortsatt å medvirke i ulike Oslo-grupper.

Bjørn Andor Drage er kjent for å ha vært domkantor i Bodø fra 1989, dirigent og kunstnerisk leder for Bodø Sinfonietta, samt gjestedirigent for Tromsø Symfoniorkester og Vokal Nord. Drage er professor i orgel ved Musikkonservatoriet i Tromsø, Universitetet i Tromsø og professor ved Høgskolen i Bodø. Han var en av pådriverne til etableringen av det norske plateforlaget Euridice (1992). Drage har samarbeidet med bl.a. Ola Bremnes, Cikada, Kine Hellebust, Manna, Halvdan Sivertsen og Susanne Lundeng samt med MiN-ensemblet, Bodø Sinfonietta m.fl. fra Nordland. Med komponistene Bodvar Moe, Sigmund Lillebjerka og Knut Lamvik utgjorde han prosjektet Komponistmøte Nordkalotten (2002). Drage er bosatt i Bodø.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *